MANDOLINALARS MUHL : Mandolina (1997) CMC


Cha Cha Cha Ramona

Sing Me A Song

Oasis

There´s A Dog Somewhere That Howls Tonight

Shoot The Moon

Mandolina

Cool Cool Cool

Wonderful

The Coolest Dance In The World

The Answer

Every Step You Take

My Funny Valentine

Gelsomina


Produceret af Lars Muhl, Poul Halberg og Jan Sivertsen. Undtagen tracks 2 og 11, som er produceret af Kasper Winding.


Udover Muhl selv, medvirker så stærke navne som Poul Halberg, Jan Sivertsen, Per Frost, Kasper Winding, Lis Sørensen og Niels Torp.


Albummet indledes med den længste skæring "Cha cha cha ramona", som hænger i øregangen allerede første gang man hører den. "Sing me a song" er skrevet, efter at Lars Muhl en nat drømte, at han gik ned ad en ukendt gade. Pludselig pegede en mand på ham, samtidig med han sagde: "Sing me a song mon amour".


Lidt mere gang er der i "Oasis", som efter min mening er et af de lidt dårligere numre. Traditionen tro er der også en sang med en laaaang titel. Det er fjerde skæring, som har fået navnet "There´s a dog somewhere that howls tonight". En lidt speciel sang, som man hurtigt kommer til at holde af.


"Shoot the moon" kunne være skrevet en aften, hvor Muhl sad i sit sommerhus og hørte regndråberne dryppe stille på taget. Med en kop kaffe i den ene hånd og en pen i den anden. En rigtig hygge-sang.


Endnu en sjæler finder vi på titelnummeret "Mandolina", hvilket bekræftes af teksten; "Come on closer and get overhere. I´ve got a thing or two to tell you. Just lie down here. Hold me closer, take off your dress, and do that slow bossanova, that you do best".


Du har måske allerede hørt anden single "Cool cool cool", som helt klart er et af albummets bedste numre; en rigtig ørehænger, som nok skal blive et stort hit inden længe. "Everything is cool, cool, cool"


Skæringen "Wonderful" er taget fra soundtracket til hans novelle "Zoé" fra 1995. Et meget stille nummer, som ville være godt til afspænding.


Lars Muhl blev inspireret til "The coolest dance in the world", da han som 7-årig en søndag eftermiddag i 1957 - sammen med sin første kæreste Britta - skulle til Århus Hallens restaurant for at lykønske Bruno Martino, som skulle optræde for sidste gang. "The coolest dance in the world" er en glad blanding af calypso rytmer og godt humør.


"The answer" er et kæmpehit af en romantisk ballade at være. "I wanna spend my life with you - this time it´ll be forever".


Du har sikkert allerede hørt den flotte duet med Lis Sørensen "Every step you take". Lis´ stemme passer perfekt til Lars Muhl´s dybe røst.


Til "My funny Valentine" kan man ikke sige andet, end at det er et af de numre, enhver komponist ville give alt for at have skrevet. Det gælder i øvrigt nok det meste af pladen.


Albummets eneste instrumental-nummer findes på 13. skæring. Lidt sørgelig musik, som ville passe fint ind i en film, hvor helten er ulykkelig forelsket i heltinden.


"Mandolina" er kort sagt et album, som er bedst at lytte til med to tændte stearin-lys på bordet. Hvadenten du vil det eller ej, skal det nok havne på din hylde før eller siden.